Bavo Dhooge - Styxmata

Styxmata

Günther Lesage
auteur:                   Bavo Dhooge
editor:                    Wim Avonts
uitgever:                Saga Egmond
luistertijd:              9u7m
luistervoorbeeld:   
te beluisteren op:
 
 
 
 

Beschrijving

Raphaël Styx is dood, maar ook na je dood kan je nog voor de politie werken. Als “zombiecop” wordt hij ingeschakeld als de gewone politiemethodes falen. Als in Ieper, bij een herdenking van WO I, een aanslag wordt gepleegd met mosterdgas, tonen de bewakingscamera’s een jonge vrouw. Styx volgt het spoor naar Wenen en vervolgens naar het verleden. Door de tijd reizend belandt hij in 1914, en in een Weens sanatorium. Bavo Dhooge graaft dieper in de personages van zijn reeks over de “zombiecop” en laat zijn held zelf verliefd worden – in het verleden. En hoe kan de overledene zijn weduwe helpen om over haar verlies heen te komen?

Raphaël Styx werkt voor de politie, ondanks het onweerlegbare feit dat hij overleden is. Een zombie die in de tijd kan reizen, heeft andere methoden dan zijn levende collega’s. Vertaald naar het Engels. Filmrechten verkocht.

Bavo Dhooge is een veelgeprezen Vlaamse auteur die thrillers, science fiction, horror-, en ook kinderboeken schrijft. Hij studeerde Grieks en Latijn aan het Sint-Lievenscollege en Film & Televisie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Hij was werkzaam als copywriter-scenarist en als freelance redacteur en recensent, onder meer voor het bekende weekblad HUMO. Na zijn debuut in 2001 met ‘Spaghetti’ is hij bekend geworden als de ‘S-Express’ vanwege 100 titels die beginnen met de letter ‘S’. In 2015 verscheen zijn Amerikaanse debuut, ‘Styx’, waarvan de filmrechten werden verkocht aan Eyeworks. In 2021 vierde hij zijn 20-jarig jubileum als schrijver, met 12 exclusieve titels, een voor elke maand van het jaar.