Het geheim van Müritz - Astrid Harrewijn

Het Geheim van Müritz

Maria Meulders
Laetitia Vandueren
Anne Mie Gils
auteur:                   Astrid Harrewijn
editor:                    Nico Sall
luistertijd:              9u 40m
te beluisteren op:

Beschrijving

Een familiegeschiedenis in 3 delen …

Belle – Als Belle tijdens het familiediner – ter ere van haar afscheid omdat ze een wereldreis gaat maken – een medaillon en een fotoalbum krijgt uit de nalatenschap van haar oma blijken die beiden een aanwijzing voor een verborgen familiegeschiedenis te bevatten. Ze gooit haar reisschema om en eindigt haar zoektocht in Florence. In het museum van Marco Burini, een nazaat van de in 1890 succesvolle kunsthandelaar Guiseppe Burini, vindt Belle een wel heel bijzonder boek.

Johanna – Aan het eind van 19e eeuw bracht de vader van Johanna, Carl Muritz, de vulpen op de markt. Haar broer Frederik, moet het familiebedrijf overnemen en wordt hiervoor klaargestoomd. Hij mag de beroemde Grand Tour maken, een reis via de wereldtentoonstelling in Parijs naar Italië. Johanna’s moeder hoopt dat haar dochter binnenkort in het huwelijksbootje stapt, maar de dwarse Johanna heeft heel andere (reis)plannen.

Elizabeth – Het fotoboek van Belle’s oma Elizabeth, geeft een beeld van de roerige jaren ‘60, waarin haar oma met een paar vrienden de Hippie Trail volgde. Maar op een foto staat Elizabeth met een onbekende man, met een adres in Teheran. Waarom liet Belle’s oma haar dit boek na? Belle besluit opnieuw het verleden achterna te reizen, en stapt op het vliegtuig naar Iran.

Beschikbaar op

Storytel