Over ons

Wij zijn boeken vol verhalen, stemmen vol karakter en audiofielen met een hart voor kwaliteit. Een bakkerij vol geurige boeken, podcasts & stemmen om van te smullen … euh … naar te luisteren.

Ver hier vandaan …

... werden al langer luisterboeken gemaakt. Ach, niet eens zo ver. In Nederland is de luisterboekenmarkt al best goed ingeburgerd. Scandinavië loopt ver voor. En nu ook Vlaanderen dus ...
Wij zijn 'makers van luisterboeken'. We zijn dus geen klassieke opnamestudio. Alles wat we doen en de techniek die we gebruiken is toegespits op het maken van luisterboeken. 

En hoe dan we dat dan? Heb je even? Kom gerust es [virtueel] langs en dan vertellen we je alles bij een goei tas koffie. Kort samengevat:

  • casting maakt een belangrijk deel uit van onze luisterboeken. We zoeken voor elk boek die [karakter]stem die het verhaal precies ‘pakt’, de combinatie tussen tekst en stem die een beetje magie oplevert.
  • opnames gebeuren in onze eigen studio. Daarvoor verzamelden we bestaande technologie tot een eenvoudig en  dummieproof concept om snel professionele opnames te maken.
  • voor de montage rekenen we op een team van ervaren freelance editors met een neus [en oren] voor de ‘jazz’ van een verhaal. Alle editors krijgen intern een opleiding zodat alle luisterboeken met dezelfde kwaliteit en glans de deur uit gaan.
  • en tenslotte wordt elk boek nabeluisterd, doorgelicht en klaargestoomd. Kant en klaar om via jouw favoriete luisterplatform verdeeld te worden. Onze standaard specificaties kunnen snel en handig omgezet worden naar de vereisten van alle mogelijke platformen.
 
E4FE6B14-85C3-4510-83BF-4344074C793BBIJGEKNIPT

… was er eens …

 

‘In den beginne’ was er een acteur met een passie voor stemmen, Jeroen Medaer. En zoals zoveel van zijn collega’s, wisten we begin 2020 even niet goed wat doen met onze tijd [tijdens de eerste Covid-golf].

Maar tussen koffie en vlaai ontstaan de beste ideeën. De Uitsprekerij was geboren Wat oorspronkelijk een fijn tijdverdrijf was waarin hij zijn brede ervaring konden botvieren, kreeg de vorm van de het eerste productiehuis van luisterboeken in Vlaanderen. 

We hoefden het warm water niet uit te vinden. In Nederland, Scandinavië en de Angelsaksische wereld zijn luisterboeken al lang ‘hot stuff’. Toch krijgen al onze producties, onze manier van werken én de manier waarop we met klanten en medewerkers omgaan een gezellig Vlaams tintje. Zo zijn we wel …

Wat ooit begon in de slaapkamer, werd eind 2019 een echt bedrijf [‘Kijk papa, ik ben groot geworden!’] met een pand in Oelegem: 3 stemstudio’s, 1 podcaststudio, een regie & schrijfruimte, koffie & drankjes om bij te kletsen. We namen er andere stemproducties bij, maar altijd met aandacht voor karakter en kwaliteit. En héél veel goesting …

 

Zin om met ons samen te werken?