Tom Van Bauwel

Na zijn toneelopleiding in Antwerpen begint Tom Van Bauwel in 1989 zijn loopbaan als acteur. Hij speelt vervolgens bij verschillende theatergezelschappen waaronder Theater Zuidpool, NTG, KVS, Monty en Het Nieuwstedelijk. Naast theater blijven ook de rollen voor film en televisie niet uit (o.a Oeroeg, Ad Fundum, Shades, Windkracht 10, Vermist, Code 37, Spitsbroers en Black Out).

Al snel ontwikkelt Tom zich ook als theaterregisseur. Zo speelt én regisseert hij bij theaterhuizen als Zuidpool, K.V.S, N.T.G, Noord Nederlands Toneel (NL), Ro theater (NL), Het Toneelhuis, Het Nieuw Stedelijk en BAFF. Van dit laatste gezelschap is hij ook enkele jaren de artistiek leider. Een constante in het theaterwerk van Tom Van Bauwel is de pure liefde voor het woord. Zijn uitgesproken affiniteit met de (literaire) taal is steeds aanwezig.

Nog steeds als free-lance acteur speelt Van Bauwel de laatste jaren regelmatig bij het gezelschap Het Nieuwstedelijk. Op dat repertoire staan alom bejubelde producties als Hitler is dood, Hebzucht/ Angst/ Hoop (trilogie) en Gesprek met de regen, die hij onlangs nog samen met Sara Vertongen speelde in een regie van Stijn Devillé.

 


Luisterfragment


Tom Van Bauwel

Luisterboeken van Tom Van Bauwel

[Dit is maar een greep uit de ingelezen boeken. Contacteer ons voor specifieke titels, genres of ervaring.]

Papieren Helden

Papieren Helden

met al onze uitsprekers