Tina Maerevoet

Tina Maerevoet volgde de opleiding Dramatische Kunsten aan het Lemmensinstituut te Leuven. Daarna volgde ze de Initiële Lerarenopleiding.

De afgelopen jaren was Maerevoet vooral aan het werk te zien in het jeugdtheater. Ze speelde bij HET PALEIS/Froefroe, De MAAN, Kollektief D&A, fABULEUS, en Het Toneelhuis (Anja en Esther, Peter Pan, Aliceke, Ik wil een vis zijn, Witje). Bij Uitgezonderd Theater speelt ze Polly in de theaterbewerking van Fawlty Towers.

De voorstelling Deesje was een zelfgeschreven monoloog gebaseerd op een boek van de Nederlandse schrijfster Joke van Leeuwen, die eveneens Maerevoets afstudeerproject was. Deze voorstelling maakte ze in eigen beheer bij verkoopbureau Bis-produkties. In november 2011 bracht de zelfgeschreven voorstelling Raaf. In oktober 2013 ging ze in première met een theaterbewerking van het boek De Melkweg van Bart Moeyaert. Op 11 oktober 2014 ging haar nieuwe theatervoorstelling TWEEPEEKAA in première. Tina Maerevoet schreef samen met Daisy Van Praet aan deze theatervoorstelling voor jongeren over de Trojaanse oorlog. Tina en Daisy spelen twee spionnen die in de kop van het paard gevangen zitten en wachten tot ze mogen aanvallen. In 2015-2016 werden zowel Deesje als Tweepeekaa hernomen.

Maerevoet speelde mee in enkele kortfilms en vertolkte gastrollen in Vermist (Ellen), Flikken (brunette), Spoed (Anke) en Aspe. In de Nederlandse vertaling van The Simpsons Movie sprak zij de stem van onder meer Rod in. Ook sprak ze Tina in in Bibi & Tina (Ketnet), Hermelinde in Sherlock Jack (Ketnet), Sonya Lee in Little People (Disney Channel), Otto in Aya (vtmKzoom), Nayade in De Schaduw van de elfen (Ketnet) en was ze ‘Hazel’ in Geestige Meiden (eveneens Ketnet). In de Vlaamse versie van The legend of the guardians sprak ze ‘Otulissa’ in.

Ze geeft toneel, voordracht, verbale vorming en drama aan jongeren en volwassenen in het Conservatorium van Leuven.

Van 2008 tot 2012 en sinds 2013 speelt ze de rol van Paulien Snackaert in de Vlaamse televisieserie Thuis. In september 2012 verdween ze uit de reeks omdat ze tijd wilde maken voor nieuwe opdrachten, in oktober 2013 nam ze de rol in Thuis terug op.

Sinds 2011 spreekt ze de stem in van Nadia in Violetta. Vanaf datzelfde jaar spreekt ze ook de stem in van Lindsey in Dog with a blog.

www.instagram.com/tina_maerevoet


Tina Maerevoet

Luisterboeken van Tina Maerevoet

[Dit is maar een greep uit de ingelezen boeken. Contacteer ons voor specifieke titels, genres of ervaring.]

Papieren Helden - Superverbeterd
luisterboek

Superverbeterd

met verschillende stemmen

Zwarte vijvers - Amina Laffet

Zwarte vijvers

met Tina Maerevoet

Papieren Helden

Papieren Helden

met al onze uitsprekers