Stef Aerts

Stef Aerts is een Vlaams acteur. Hij maakt deel uit van het internationaal geprezen theatergezelschap FC Bergman.

In 2010 vertolkte hij de hoofdrol in ‘Adem’ van Hans Van Nuffel, waarvoor hij op CinémaScience in Bordeaux gelauwerd werd als beste acteur. Nadien volgden nog verscheidene hoofdrollen in Vlaamse films en series, waaronder ‘Smoorverliefd’ van Hilde Van Mieghem, ‘Belgica’ van Felix Van Groeningen, de komische serie ‘Callboys’ van Jan Eelen en de mini-serie ‘De Bende van Jan de Lichte’. In 2024 won hij de Ensor voor Beste Hoofdrol in Tim Mielants’ Vlaamse oorlogsfilm ‘WIL’.

Met FC Bergman trok hij onder meer rond met Wandelen op de Champs-Elysées met een schildpad om de wereld beter te kunnen bekijken, maar het is moeilijk thee drinken op een ijsschots als iedereen dronken is, een van de stukken van de Officiële Juryselectie van het Nederlands Theaterfestival. Andere producties waren De thuiskomst, 300EL X 50EL X 30EL, Het Land Nod, JR, De parelvissers (Opera) en het beklijvende The Sheep Song.

FC Bergman wist in 2023 een prestigieuze Zilveren Leeuw in de wacht te slepen op het 51e Theaterfestival in Venetië. Een bekroning voor hun hele oeuvre.


Luister(boek)fragmenten

Luisterboeken van Stef Aerts

[Dit is maar een greep uit de ingelezen boeken. Contacteer ons voor specifieke titels, genres of ervaring.]

Hugo Claus - De verwondering [square]
luisterboek

De Verwondering

met Stef Aerts