Paul Vandecruys

“sssst” Je legt je uitgestrekte wijsvinger verticaal over je lippen. De internationale symboliek voor stilte. Het kan geen toeval zijn dat de eerste letters ‘s’ en ‘t’ vooraan staan in ‘stilte’ en ‘stem’. Beide woorden zijn de rode draad in Paul ’s radiocarrière.

Na een geslaagde stemtest bij de toenmalige BRT, sprokkelde hij enthousiaste reacties van luidruchtige fans van Vlaamse artiesten. Later kreeg hij zijn eigen radioprogramma. Als correspondent voor Radio 2 bracht hij verslag uit vanuit alle uithoeken van de provincie Limburg. Een decennium lang was hij de stem van de nachtuitzendingen op zowat alle zenders van Vrt-radio.

De nachtelijke stilte is lang niet voor iedereen een warm koesterend dekentje. Een stem in de nacht verdrijft de eenzaamheid, de twijfels, de verveling en onverschilligheid . De stem brengt hoop, spanning, veerkracht en inleving. Net zoals luisterboeken. Het boek is het verhaal, de stilte is de drager en de stem brengt het verhaal tot leven in, maar ook tussen je oren…

www.instagram.com/crossitmedia


Luisterfragment


Paul Vandercruys

Luisterboeken van Paul Vandecruys

[Dit is maar een greep uit de ingelezen boeken. Contacteer ons voor specifieke titels, genres of ervaring.]

Papieren Helden

Papieren Helden

met al onze uitsprekers