Marc Fransen

De taal die een mens spreekt, is gelijk aan zijn ziel. Zo heeft Marc Fransen vele zielen gevormd en waarschijnlijk ook af en toe misvormd. Hij was dan ook lang leraar Nederlands en Engels. Hij leerde thuis proeven van een rijke woordenschat, van zeggen en schrijven, van intonatie en zinnige zinnen. En hij werd er verliefd op… dat is hem later nog overkomen, gelukkig maar één keer met dezelfde drastische gevolgen voor zijn verdere leven.

Het leven dat HEM altijd heeft uitgekozen en niet omgekeerd: nooit gesolliciteerd voor een job, zich nooit aangeboden voor welk levens-avontuur ook. Alles werd hem in de al rijke schoot geworpen. Ook zo in het tweede bedrijf van zijn bestaan. Eind vorige eeuw werd hem vanuit een heldere hemel gevraagd nieuwsanker te worden bij ATV. Marc leerde daardoor zijn stad en de mensen die er mogen wonen, nog beter kennen. Hij bleef daar 20 jaar lang het reilen en zeilen van dat moeilijk lief volgen en vertelde erover… en dat doet hij nog via allerlei mediakanalen … in het AN en in zijn eigen moedertaal.

Het derde bedrijf wordt ook al geschreven en dat is verweven met de Grungblavers. Maar nog nooit in zijn overdadig leven stond hij tussen zo’n wanordelijk, onhandelbaar… maar zo warmhartig troepje mensen.

  www.ispeak.be
www.instagram.com/ispeak.marc


Luisterfragment


Marc Fransen

Luisterboeken van Marc Fransen

[Dit is maar een greep uit de ingelezen boeken. Contacteer ons voor specifieke titels, genres of ervaring.]

Papieren Helden

Papieren Helden

ingelezen door
al onze uitsprekers