Louis van Beek

Louis van Beek studeerde in 1994 met hoogste onderscheiding af aan de Studio Herman Teirlinck te Antwerpen, onder leiding van Jan Decleir.

Na diverse rollen in (muziek)theaterproducties speelde hij in producties van De Paardenkathedraal in regie van zowel Dirk Tanghe als Paula Bangels en als gastacteur regelmatig bij NTGent en was in heel Europa te zien. Vanaf 2016 speelt hij regelmatig bij Toneelgroep Maastricht en speelde mee in de Telekids Musicalschool voorstellingen Look@Me! (2019) en O DY ZEEËN (2022).

Hij initieerde en schreef voor Theaterproductiehuis Zeelandia Mathilde, over de muze van schilder Carel Willink. Hij vertolkte zelf de titelrol en werd hiervoor genomineerd voor de Louis d’Or 2010. In 2015 maakte hij, opnieuw met Paula Bangels als regisseur en David Cantens als componist en medespeler, Soeur Sourire; of: Leven en Dood van Gods Eendagsvlieg, over de zingende non uit de jaren ’60.

Van Beek speelde in diverse tv-series, is al meer dan twintig jaar actief in de nasynchronisatie, als inspreker en regisseur, en bovendien een veelgevraagd voorlezer van luisterboeken. In 2021 was hij niet alleen een van de vier voorlezeres van de nieuwe Bijbelvertaling, maar las hij ook de complete Proust-cyclus Op zoek naar de verloren tijd voor.


Louis van Beek

Luisterboeken van Louis van Beek

[Dit is maar een greep uit de ingelezen boeken. Contacteer ons voor specifieke titels, genres of ervaring.]

Hugo Claus - Het jaar van de kreeft
luisterboek

Het jaar van de kreeft

met Louis van Beek

Papieren Helden

Papieren Helden

met al onze uitsprekers