Frank Mercelis

Frank Mercelis groeide op in Retie, volgde zijn middelbare schoolopleiding in Turnhout en studeerde af als kleinkunstenaar aan Studio Herman Teirlinck in Antwerpen.

Als muzikant was hij medeoprichter van Eddy en de Schellekens. De band begeleidde o.a. Guido Belcanto, La Esterella en Paul Severs. Met zijn band Eddy et les Vedettes bracht hij twee albums uit en waren er vier theatertournees, o.a ‘Chanson. Une Belle Histoire’ met schrijver Bart Van Loo. Onder zijn eigen naam bracht hij Laat Het Gebeuren uit, een Nederlandstalig album met eigen composities. In 2021 ging de muziektheatervoorstelling Talk To Me In French in première. Hierin werd hij begeleid door pianist Antoon Offeciers en gecoacht door acteur Dimitri Leue.

Als acteur was Frank Mercelis verbonden aan muziektheatergezelschappen Stabada, Padarijs en De Barre Weldaad en speelde hij mee in theaterproducties van o.a. Het Toneelhuis, Hetpaleis & KVS. Als televisie- en filmacteur was Mercelis te zien in o.a. W817, Zone Stad, Witse, Kinderen van Dewindt, Vermist, Dubbelleven, Cordon, The Team, Coppers, It’s Showtime, Black-out, het Tweede gelaat en Red Sandra. Als stemacteur was Mercelis te horen in o.a. Plein Publiek van Hetpaleis, Koning Odysseus van Het Geluidshuis en de Nederlandstalige versies van o.a. Kung Fu Panda, Finding Dory en Pinocchio.


Luister(boek)fragmenten

Frank Mercelis

Luisterboeken van Frank Mercelis

[Dit is maar een greep uit de ingelezen boeken. Contacteer ons voor specifieke titels, genres of ervaring.]

Papieren Helden

Papieren Helden

met al onze uitsprekers