Carmen Van Geffen

Carmen van Geffen is schrijver en beeldend kunstenaar. Ze is geboren in Utrecht en woont sinds lange tijd in België. Na enkele jaren in Amsterdam als model te hebben gewerkt, verhuisde ze naar Antwerpen om te studeren aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en de Universiteit van Antwerpen.

Met haar fotografie en mixed media werk exposeerde ze in binnen- en buitenland. Daarnaast schreef ze non-fictie publicaties voor diverse media en musea zoals het Museum Hedendaagse Kunst Antwerpen en het Middelheimmuseum.  Carmen werkt als kunstdocent, waarin ze haar passie voor kunst en literatuur aan jongeren wil doorgeven.

In 2019 begon ze met de research en het schrijven van haar debuutroman. Het verhaal is gebaseerd op brieven, foto’s en testamenten uit het leven van haar grootvader, die als kind van een njai en een koloniaal planter geboren was in Nederlands-Indië. In deze caleidoscopische roman beschrijft ze de gevolgen van (de)kolonisatie binnen haar familie, het intergenerationele trauma dat thema’s als schaamte, verlies, verraad en ontheemding aanraakt. ‘Erfstuk’ verscheen in voorjaar 2023 bij Uitgeverij Thomas Rap.


Luister(boek)fragmenten

Carmen Van Geffen

Luisterboeken van Carmen Van Geffen

[Dit is maar een greep uit de ingelezen boeken. Contacteer ons voor specifieke titels, genres of ervaring.]

Papieren Helden

Papieren Helden

met al onze uitsprekers