Alice Reijs

Alice Reijs studeerde aan de Toneelacademie in Maastricht. Haar carrière begon ze bij het Nationale Toneel in Den Haag. Haar eerste rol, een dubbelrol in Kleine Zielen van Louis Couperus, zorgde meteen voor een doorbraak. Ze werd genomineerd voor de Colombina theaterprijs, de beste vrouwelijke bijrol. Naast een succesvolle start bij o.a. Het Toneel Speelt en Het Nationale Toneel speelde ze ook vaste rollen in diverse Nederlandse televisieseries zoals Consult, De geheime dienst, Koppels en Tessa. In de bioscoop was Alice te bewonderen in o.a. Iedereen beroemd en Lef .

In 2000 verhuisde ze naar Vlaanderen waar ze aan de slag ging bij theatergezelschappen zoals De Tijd , Het Toneelhuis, De Kempvader en Lazarus. Ze was er te zien in o.a. Trilogie van het weerzien, Brandbakkes en Kleine Tony. De zin om zelf producties te maken werd hierdoor aangewakkerd en resulteerde in de zelfgeschreven muzikale kindervoorstellingen Ans en Wilma voor HetPaleis.

Eén van de eerste televisierollen die Alice in Vlaanderen speelde was Nolleke, zij zorgde voor een goede groepsdynamiek in Het Eiland. Daarna was ze ook te zien in Aspe, Van Vlees en Bloed en Met Man en Macht. Begin 2013 richtte Alice met haar man Tom Van Dyck het productiehuis Toespijs op. Samen schreven en regisseerden zij de televisiereeks Den Elfde van den Elfde. Alice speelde zelf ook mee in de rol van Chantal Geunings.


Andere stemdemo's

Alice Reijs

Luisterboeken van Alice Reijs

[Dit is maar een greep uit de ingelezen boeken. Contacteer ons voor specifieke titels, genres of ervaring.]

Papieren Helden

Papieren Helden

met al onze uitsprekers