Alexander De Croo - Waarom het beste nog moet komen

Waarom het beste nog moet komen!

Jeroen Medaer
auteur:                   Alexander De Croo
editor:                    Stijn Debontridder
uitgever:                Pelckmans
luistertijd:              5u34m
te beluisteren op:
 

Beschrijving

Een pandemie, een oorlog in Europa, een klimaat dat steeds verder opwarmt. Alexander De Croo was de voorbije jaren noodgedwongen een crisispremier. Toch is hij er meer dan ooit van overtuigd dat morgen beter zal zijn dan vandaag.

Waarom het beste nog moet komen gaat radicaal in tegen doemdenken, nationalisme en afbraakpolitiek.

Ons land barst van het talent. Geef mensen vrijheid en vertrouwen, bundel de krachten en we kunnen boven ons gewicht blijven boksen.

Alexander De Croo vertelt waar zijn onverwoestbare vooruitgangsgeloof vandaan komt en hoe dit in de Wetstraat 16 alleen maar sterker is geworden. Maar hij blikt ook vooruit naar de toekomst. Hoe bewaken we onze vrijheid en versterken we onze democratie? Hoe herstellen we de sociale lift voor de komende generaties? Hoe overstijgen we de polarisatie en maken we samenwerken opnieuw aantrekkelijk?

Waarom het beste nog moet komen is een pleidooi om geen millimeter in te boeten op onze waarden. Om niet in onze schulp te kruipen, maar om meer dan ooit uit te gaan van onze eigen sterkte.

ALEXANDER DE CROO is sinds 2020 premier van België. Hij studeerde aan de Solvay Business School in Brussel en de Kellogg School of Management in Chicago en was ondernemer.