Sushi King - Bavo Dhooge

Sushi King

Roy Aernouts
auteur:                   Bavo Dhooge
editor:                    Wim Avondts
luistertijd:              8u58m
luistervoorbeeld:    luisterfragment
te beluisteren op:

Beschrijving

Een arowana is een vis. Een dure vis: hij is zo’n honderdduizend dollar waard is. De eigenaar is dan ook geobsedeerd door zijn arowana, tot grote ergernis van zijn vrouw, Sexy Betsy. Het pronkstuk heeft ook de aandacht getrokken van de Zwaardvis, eigenaar van 5 sushitenten en organisator van illegale visgevechten. Een misdaad wordt gepleegd, maar er is een getuige: een levend standbeeld, eigenlijk een gezochte moordenaar. Het 7de deel van Bavo Dhooges “L.A.-thrillers” is vintage Dhooge: hilarische personages in een ijzersterk scenario.

Los Angeles is een serie van spannende titels die zich afspelen in, waar anders, de City of Angels. Humor wordt op een kunstige manier gecombineerd met misdaad, geweld, affaires en moord. De boeken in de serie verrassen elke keer weer met verschillende eigenaardige hoofdpersonen, en de vindingrijke karakters maken van het geheel een bruisende en bloedstollende belevenis.

Bavo Dhooge is een veelgeprezen Vlaamse auteur die thrillers, science fiction, horror-, en ook kinderboeken schrijft. Hij studeerde Grieks en Latijn aan het Sint-Lievenscollege en Film & Televisie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Hij was werkzaam als copywriter-scenarist en als freelance redacteur en recensent, onder meer voor het bekende weekblad HUMO.
Na zijn debuut in 2001 met ‘Spaghetti’ is hij bekend geworden als de ‘S-Express’ vanwege 100 titels die beginnen met de letter ‘S’. In 2015 verscheen zijn Amerikaanse debuut, ‘Styx’, waarvan de filmrechten werden verkocht aan Eyeworks. In 2021 vierde hij zijn 20-jarig jubileum als schrijver, met 12 exclusieve titels, een voor elke maand van het jaar.

Beschikbaar op

Storytel