Naar de haaien

Naar de haaien

Lente De Vil
auteur:                   Grietje Francois
editor:                    Mark Vandelooverbosch
uitgever:                Novemmundi Publishing
luistertijd:              3u 57m
te beluisteren op:

Beschrijving

De Lotusstraat, een residentiële straat gelegen in een uithoek van de Antwerpse Kempen, wordt op een zonnige ochtend het toneel van een wel heel bizar fenomeen: alle volwassenen zijn binnen één nacht in een winterslaap gedommeld. Niets wat hen wakker krijgt en niemand die weet hoe lang dit zal duren.
Het wordt al snel duidelijk dat heel België in de ban is van het vreemde slaapfenomeen. De situatie verplicht alle kinderen hun talenten te bundelen en een routine op te bouwen die hen moet helpen te overleven.

Voor Sanne, Koen, Imran en Svetlana, de ‘straatoudsten’, betekent dit dat ze voortaan de taken van hun ouders en de zorg over alle slapenden op zich nemen. En wat de overige buurtkinderen betreft, ook al dragen sommigen nog luiers: zich aanpassen is vanaf nu de enige strategie. Als plotseling vier nieuwkomers op slinkse wijze hun regels willen opleggen, staan de ‘wakkeren’ van de Lotusstraat voor een keuze die bepalend zal zijn voor de moraal van de hele groep. Komt er een nieuwe status-quo?